De BookSpot Literatuurprijs 2018 gaat naar Tommy Wieringa. ‘De heilige Rita’ is volgens de vakjury het beste Nederlandstalige literaire boek van het afgelopen jaar.

Eerder vandaag werd al bekend gemaakt dat de BookSpot Lezersprijs 2018 ook naar ‘De heilige Rita’ van Tommy Wieringa is gegaan (bericht hier) – hij versloeg in deze publieksverkiezing Pieter Waterdrinker en Suzanna Jansen. Lees hier de recensie van de Twentse roman van Tommy Wieringa.
Voor de Literatuurprijs streden Tommy Wieringa, Suzanna Jansen én Aukelien Weverling, Peter Verhelst, Arjen van Veelen (recensie hier) en Peter Middendorp om de juryprijs van €50.000. De bekendmaking van de voormalige Ako Literatuurprijs (die vorig jaar nog de ECI Literatuurprijs heette) was vanavond te zien bij RTL Late Night .

De Bookspot Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek, in de categorieën fictie en non-fictie. Een vakjury van recensenten uit Nederland en Vlaanderen kiest elk jaar een titel.

Winnaars van de voorgaande jaren waren Jeroen Brouwers – Het hout (2015), Martin Michael – Rivieren (2016) en Koen Peeters – De mensengenezer (2017).