Meridiaan van Nelleke Geel is overgegaan van Overamstel naar Atlas Contact. Met de overname zijn ook de aan Meridiaan Uitgevers verbonden auteurs, Hilary Mantel, Rafael Chirbes, Jonas Jonasson, Charles Lewinsky, Dorit Rabinyan en Dinaw Mengestu, meegegaan. Nelleke Geel heeft ook redacteur Huguette Hornstra meegenomen.
Martijn Griffioen, directeur Overamstel uitgevers geeft aan dat de verkoop van Meridiaan niet was gepland. ,,Maar door de groei van Overamstel-uitgeverijen Hollands Diep, Lebowski en The House of Books en door de komst van Derksen, Van Egmond & Derksen, zijn we blij met de ruimte die Atlas Contact kan bieden aan de verdere ontwikkeling van Meridiaan en haar auteurs.”
Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever van uitgeverij Atlas Contact vindt de komst van uitgever Nelleke Geel en redacteur Huguette Hornstra een prachtige uitbreiding van haar team. ,,De titels van Meridiaan zijn een uitstekende aanvulling op ons fonds. Daarin wordt door een diversiteit aan schrijvers en onderwerpen de veelzijdigheid van de wereld weerspiegeld.” De hoge kwaliteit van de auteurs van Meridiaan en het internationale karakter van dat fonds zullen dit verder versterken, zegt zij.
Met de overstap is Meridiaan in een meer literaire omgeving gekomen. Waar Overamstel zich over bijna alle genres verdeelt, richt Atlas Contact zich op Nederlandstalige en vertaalde literatuur en literaire non-fictie.

Lees hier een interview met Nelleke Geel