Binnenkort hier een interview  met Meg Rosoff, de winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2016, de grootste oeuvreprijs voor kinder- en young adultliteratuur ter wereld.

De jury van de Astrid Lindgren Memorial Award over Meg Rosoff: ‘De young adultromans van Meg Rosoff maken emoties los, en prikkelen ook het intellect. In sprankelend proza schrijft ze over de zoektocht naar betekenis en identiteit in een merkwaardige en bizarre wereld. Rosoffs moedige en humorvolle verhalen hebben een unieke stem, en laten geen lezer onberoerd.’

Meg Rosoff is geboren in Boston maar verhuisde na haar studie aan Harvard University naar Londen. Ze debuteerde in 2004 met Hoe ik nu leef, een wereldwijde YA-bestseller, waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht in 36 landen. Voor haar werk ontving ze al vele prijzen, waaronder de Guardian Children’s Fiction Prize en de Carnegie Medal.

Komende maand verschijnen twee nieuwe boeken van Meg Rosoff bij Luitingh-Sijthoff: de YAroman Mij niet gezien en Jonathan gaat los, haar eerste roman voor volwassenen.