Ze werd bekend met haar blog. De naam, The Arse of Ireland, zegt veel over de stijl van schrijven van Lisa McInerney. Geen blad voor de mond. Aards. Niets mooier dan het is. Of zoals de Sunday Times haar typeerde:  a glorious, foul-mouthed, fizzing new talent. En meteen met haar eerste roman, The Glorious Heresies, is het raak. Ze heeft er de Bailey Women’s Prize for Fiction voor ontvangen.
Daarmee versloeg ze onder anderen Anne Enright, die op de shortlist met haar alom geprezen roman The Green Road, en Hanya Yanagihara, wier roman A Little Life als een favoriete gold. De vertaling van deze roman werd gekozen tot DWDD boek van de maand en staat hoog in de bestsellerlijst.
In The Glorious Heresies schrijft Lisa McInerney over de 15-jarige drugsdealer Ryan, die niet in de voetsporen van zijn alcoholische vader wil treden. Dan nog een moord, of doodslag, en het spul is op de wagen.
Baileys Women’s Prize for fiction is een toonaangevende literaire prijs voor Engelstalige boeken geschreven door vrouwen. Ingesteld in 1996 onder de naam Orange Prize. Drie jaar geleden werd de naam veranderd in Baileys Women’s Prize. Bij de winnaars namen als Zadie Smith, Marilynne Robinson, A. M. Homes, Rose Tremain, Chipamanda Ngozi Adichie. De jury’s belonen graag uitdagende literatuur. De afgelopen jaren ging de prijs naar Ali Smith en Eimear McBride.